Vad är PPF folie?

PPF står för ”Paint Protection Film”, på svenska ”lackskyddsfolie” eller ”stenskottsfilm”. Det är en transparent, självhäftande film som appliceras på fordonets lackyta för att skydda den från repor, stenskott, insektsrester, och andra yttre påverkningar som kan skada lacken.

Huvudsyftet med PPF är att agera som en fysisk barriär som absorberar stötar och slitage, vilket skyddar den underliggande lacken. PPF är vanligtvis tillverkad av polyuretan eller polyuretan-terpolymermaterial, och det är konstruerat för att vara transparent och självreparerande. Det betyder att mindre repor eller märken som uppträder på folien kan självläka genom värme, som till exempel solljus eller varmt vatten.

Fördelarna med Paint Protection Film inkluderar:

1. Skydd mot stenskott och repor: PPF absorberar energin från stötar och hindrar små partiklar som stenskott från att nå lackytan.

2. Självreparerande egenskaper: Mindre repor och märken på folien kan självläka vid värme, vilket hjälper till att behålla en jämn och klar yta.

3. UV-skydd: Vår PPF-material är konstruerade för att blockera UV-strålar och skydda lacken från att blekas eller skadas av solen.

4. Behåller fordonets utseende: PPF är transparent, vilket innebär att det inte förändrar fordonets färg eller utseende.

Det finns också satin och matt samt färgad PPF som ändrar utseendet på bilen samtidigt som skyddar lacken och är självläkande.

Installationen av PPF bör göras av professionella installatörer för att säkerställa en korrekt passform och maximal effektivitet. Det är ett populärt val bland bilentusiaster och ägare av lyxbilar för att bevara och skydda fordonets lack i längden. Kontakta oss för en offert just på din bil!

Lackskyddsfilm hos oss på Wrapster