Skyddar stenskottsskyddet även mot repor och mindre skador?

Stenskottsskydd, även känt som Paint Protection Film (PPF), erbjuder inte bara skydd mot stenskott utan kan också ge ett visst skydd mot repor och mindre skador. Här är några saker att tänka på när det gäller PPF och dess förmåga att skydda din bil:

– Stenskottsskyddets tjocklek: PPF är vanligtvis tillverkat av flera lager transparenta polymerer som är designade för att absorbera energin från stötar och stenskott. Dessa lager kan också hjälpa till att skydda lacken mot repor och mindre skador som kan uppstå från vanlig körning och parkering.

– Självläkande egenskaper: Vissa PPF-material har självläkande egenskaper, vilket innebär att mindre repor och skador kan repareras automatiskt när de utsätts för värme, till exempel från solen eller varmt vatten. Detta bidrar till att bibehålla en jämn och jämn yta över tiden.

– Kvaliteten på installationen: En korrekt installerad PPF av hög kvalitet kan erbjuda bättre skydd mot repor och mindre skador jämfört med en dåligt installerad eller lågkvalitativ film. En professionell installation är avgörande för att säkerställa att filmen appliceras jämnt och att alla ytor täcks ordentligt.

Det är viktigt att komma ihåg att medan stenskottsskydd kan erbjuda ett visst skydd mot repor och mindre skador, är det inte en garanti för att förhindra alla typer av skador. Att vara försiktig och följa vårdinstruktionerna för din PPF är fortfarande viktigt för att maximera dess livslängd och prestanda.

 

Kontakta oss för att lära dig mer om våra stenskottsskyddstjänster och hur de kan hjälpa till att skydda din bil mot skador och slitage.