Det lönar sig att ha PPF på bilen

Vi brukar alltid rekommendera våra kunder att installera ett stenskottsskydd, eller PPF (paint protection film) på sin bil. Det finns flera fördelar med detta, både när det gäller bilens värde och dess utseende.

För det första kan det vara bra att ha ett stenskottsskydd på bilen om du tänker sälja den vid ett senare tillfälle, eftersom det kan öka bilens andrahandsvärde. En bil med ett PPF kommer att ha en perfekt lack under stenskottsskyddet, vilket gör att köparen inte behöver oroa sig för skador och kan betala mer för bilen.

För det andra kan ett stenskottsskydd skydda bilen mot skador på lacken. Om du råkar komma emot saker och ting som kan skada lacken, som kan hända, så kan ett PPF hjälpa till att minimera skadorna och hålla bilen i bra skick.

Som ett exempel kan vi titta på en Tesla Model Y som vi har skyddat för ungefär ett år sedan.

Tesla Model Y med PPF

 

Här har bilen har kommit mot garageporten och fått skador i filmen på stötfångaren.

 

Skador i PPF på stötfångaren

 

På den här bilen behöver vi byta ut filmen, eftersom den är skadad. Men lacken under filmen är fortfarande i perfekt skick. Filmen har skyddat bilen från skador och hållit den i bra skick. Om bilen inte hade haft filmen skulle det ha blivit ett försäkringsärende och kostsamma reparationer (omlackering).

Vi tar bort filmen för att noga inspektera lacken under filmen.

 

Ispekterar lacken

 

Och som vi ser är den helt oskadd.

 

Oskadd lack

Det är ett bevis på att filmen har gjort en bra jobb, och det är en trygghet att veta att bilen är i bra skick. Lacken är en viktig del av bilen och det är viktigt att hålla den i bra skick, och filmen har hjälpt oss att göra det.

Sammantaget är stenskottsskydd ett smart val för att skydda bilen mot skador på lacken, öka bilens andrahandsvärde och hålla bilen i bra skick.

Därför rekommenderar vi alltid våra kunder att installera ett stenskottsskydd på deras bil.