Sample of All FAQs (Helpie FAQ)

FAQ

 • Kan det keramiska lackskyddet appliceras på andra ytor än bilens lack?

  Ja, det keramiska lackskyddet kan även appliceras på andra ytor som plastdetaljer, fälgar och glasytor för att ge dem ett extra skydd och lyster.

 • Hur lång tid tar det att applicera det keramiska lackskyddet och när kan jag använda bilen igen efter behandlingen?

  Tiden som krävs för att applicera det keramiska lackskyddet varierar beroende på bilens storlek och skick. Generellt kan behandlingen ta några timmar till en hel dag. Efter behandlingen bör bilen undvikas att tvättas i 48 timmar för att ge produkten tid att härda och binda ordentligt till lacken.

 • Kan det keramiska lackskyddet appliceras på andra ytor än bilens lack?

  Ja, det keramiska lackskyddet kan även appliceras på andra ytor som plastdetaljer, fälgar och glasytor för att ge dem ett extra skydd och lyster.

 • Kan jag applicera det keramiska lackskyddet själv, eller bör jag vända mig till en professionell?

  För att uppnå det bästa resultatet och den mest effektiva skyddsbehandlingen rekommenderas det att vända sig till en professionell lackskyddsverkstad som har erfarenhet av att applicera keramiskt lackskydd.

 • Behöver bilen någon speciell förberedelse innan det keramiska lackskyddet appliceras?

  Ja, bilen behöver en noggrann förberedelse innan det keramiska lackskyddet appliceras. Det inkluderar rengöring, polering och avlägsnande av eventuella tidigare vaxskikt.

 • Hur skiljer sig det keramiska lackskyddet från traditionell bilvaxning?

  Det keramiska lackskyddet skiljer sig från traditionell bilvaxning genom sin långvariga hållbarhet och kemiska bindning till lacken. Det ger också en djupare glans och större skydd mot yttre påverkan.

 • Vilken typ av skydd och hållbarhet kan jag förvänta mig från det keramiska lackskyddet?

  Det keramiska lackskyddets hållbarhet varierar beroende på produkten och hur väl det appliceras. Generellt kan det hålla i flera år med rätt skötsel och underhåll.

 • Skyddar det keramiska lackskyddet mot repor, stenskott och UV-strålning?

  Ja, det keramiska lackskyddet ger ett effektivt skydd mot repor, stenskott och UV-strålning, vilket hjälper till att bevara bilens lack i bättre skick.

 • Hur appliceras det keramiska lackskyddet på bilen?

  Det keramiska lackskyddet appliceras genom att först noggrant rengöra och polera bilens lack för att säkerställa en ren yta. Sedan appliceras den keramiska produkten noggrant över ytan och låter den binda kemiskt till lacken.

 • Vilka fördelar ger ett keramiskt lackskydd för min bil?

  Fördelarna med ett keramiskt lackskydd är många. Det ger en djup glans och lyster till bilens lack, skyddar mot repor, stenskott och UV-strålning. Dessutom ger det ett långvarigt skydd mot väderförhållanden, kemikalier och fågelspillning.

 • Vad är ett keramiskt lackskydd, och hur fungerar det?

  Ett keramiskt lackskydd är en transparent och hållbar skyddsbehandling för bilens lack. Det består av nanopartiklar som binds kemiskt till lacken och bildar en skyddande yta mot yttre påverkan.

 • Hur länge kommer solfilm att hålla sig och hur utförs underhåll?

  Hållbarheten på solfilm varierar beroende på kvaliteten och installationen. Generellt kan solfilm hålla sig i flera år, och underhåll är vanligtvis enkel och innebär rengöring med en mild tvållösning och en mjuk trasa.

 • Kan solfilm installeras på alla typer av glasytor?

  Ja, solfilm kan installeras på de flesta typer av glasytor, inklusive bilrutor, fönster i hemmet, kontorsfönster och mer.

 • Hur påverkar solfilm bilens eller byggnadens utseende?

  Solfilm kan förbättra estetiken genom att ge en jämn och elegant yta. Det finns olika nyanser och färger att välja mellan för att passa kundens preferenser och krav.

 • Hur påverkar solfilm bilens insida temperatur under varma dagar?

  Solfilm minskar värmestrålning och absorberar värmeenergi, vilket hjälper till att hålla fordonets eller byggnadens inre svalare under varma dagar och minskar användningen av luftkonditioneringen.

 • Hur mycket blockerar solfilmen UV-strålar?

  Högkvalitativ solfilm kan blockera upp till 99% av skadliga UV-strålar, vilket minskar risken för hudcancer och skyddar bilens eller byggnadens inneboende mot UV-skador.

 • Vad är syftet med att installera solfilm på bilrutor eller fönster?

  Syftet med att installera solfilm är att minska värmeöverföringen och blockera skadliga UV-strålar från att komma in i fordonet eller byggnaden. Detta hjälper till att hålla temperaturen inomhus svalare och skyddar mot blekning av inredning eller möbler på grund av UV-strålning.

 • Vilka underhållsrutiner behöver jag följa för att bevara stenskottsskyddets kvalitet och effektivitet?

  För att bevara stenskottsskyddets kvalitet bör du undvika att tvätta bilen med högtryckstvätt eller använda aggressiva kemikalier. Handtvätt med en mild tvållösning och en mjuk svamp rekommenderas för att hålla filmen i optimalt skick.

 • Kan jag applicera stenskottsskyddet själv, eller bör jag vända mig till en professionell?

  Att applicera stenskottsskydd kräver noggrannhet och skicklighet för att undvika bubblor och ojämnheter. För att säkerställa ett professionellt resultat rekommenderas det att vända sig till en erfaren och certifierad bilskyddsverkstad.

 • Kan stenskottsskyddet tas bort utan att skada bilens lack?

  Ja, stenskottsskyddet kan tas bort utan att skada bilens lack om det görs på rätt sätt. Ett professionellt bilskyddscenter har rätt utrustning och tekniker för att ta bort skyddsfilm utan att orsaka skador.

 • Vilka områden på bilen kan skyddas med stenskottsfilm?

  Stenskottsskydd kan appliceras på fronten av bilen, inklusive motorhuven, stötfångaren, strålkastare och backspeglar. Andra utsatta områden, som sidokjolar och dörrhandtag, kan också skyddas efter önskemål.

 • Hur länge håller stenskottsskyddet på min bil?

  Hållbarheten för stenskottsskyddet beror på kvaliteten på filmen och hur väl den appliceras. Generellt kan det hålla i flera år med rätt skötsel och underhåll.

 • Skyddar stenskottsskyddet även mot repor och mindre skador?

  Ja, stenskottsskyddet skyddar också mot mindre skador och repor på bilens lack. Det hjälper till att bevara bilens yttre och undvika kostsamma reparationer.

 • Vilken typ av material används för stenskottsskydd?

  Stenskottsskyddsfilm tillverkas vanligtvis av ett starkt och transparent polyuretanmaterial. Det är slitstarkt och utformat för att tåla yttre påverkan utan att förlora sin klarhet.

 • Hur appliceras stenskottsskyddet på bilen?

  Stenskottsskyddet appliceras genom att noggrant rengöra bilens ytor och sedan placera den självhäftande filmen på de utsatta områdena. Det kräver precision och erfarenhet för att få en perfekt passform och ett optimalt skydd.

 • Vilka fördelar ger ett stenskottsskydd för min bil?

  Stenskottsskyddet ger flera fördelar för din bil. Det skyddar bilens lack mot stenskott, stensprut och mindre repor, vilket håller bilen i bättre skick och bevarar dess värde. Dessutom ger det en osynlig och transparent skyddsbarriär som inte påverkar bilens utseende.

 • Vad är ett stenskottsskydd, och hur fungerar det?

  Ett stenskottsskydd är en transparent och självhäftande film som appliceras på bilens utsatta ytor för att skydda mot stenskott, repor och andra yttre påverkningar. Det fungerar genom att absorbera och sprida kraften från stöten, vilket minskar risken för skador på bilens lack.

 • Erbjuder ni någon form av garanti på folieringsarbetet?

  Vi är stolta över vårt arbete och erbjuder en garanti på våra folieringsarbeten för att säkerställa din fulla tillfredsställelse. Om du har några problem eller frågor, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

 • Kan ni ta bort en befintlig foliering och applicera en ny?

  Ja, vi kan hjälpa dig att ta bort en befintlig foliering på din bil och ersätta den med en ny folie om så önskas.

 • Hur tvättar jag bilen korrekt efter foliering för att bevara kvaliteten?

  Efter foliering rekommenderar vi att du tvättar din bil för hand med en mild tvållösning och en mjuk svamp eller en tvätthandske. Undvik starka kemikalier, högtryckstvättar och borstar för att bevara foliens kvalitet.

 • Skyddar folieringen bilens lack från repor och stenskott?

  Ja, våra premiumfolier skyddar bilens lack från repor, stenskott och UV-strålning, vilket bidrar till att bevara bilens ursprungliga lack i bättre skick.

 • Kan ni foliera andra delar av bilen, som tak eller speglar?

  Absolut! Förutom att foliera hela bilen kan vi även foliera specifika delar, som tak, speglar eller andra utrymmen för att skapa en unik och personlig stil.

 • Vad är hållbarheten för foliering på min bil?

  Hållbarheten för foliering beror på flera faktorer, inklusive folieutformning och hur väl du sköter om den. Våra högkvalitativa folier kan hålla i flera år, vanligtvis mellan 5-7 år.

 • Kan ni hjälpa mig att välja färg och mönster för folieringen?

  Självklart! Vårt team av erfarna folieringsproffs hjälper dig gärna att välja den perfekta färgen och mönstret för att göra din bil unik och iögonfallande.

 • Hur lång tid tar det att foliera en bil hos er?

  Tidsåtgången för att foliera en bil kan variera beroende på bilmodell och arbetsomfång. Generellt sett tar det vanligtvis 1-2 dagar för att säkerställa en noggrann och kvalitativ installation.

 • Vilken typ av folie rekommenderar ni för min bil?

  Vi rekommenderar olika folier beroende på dina specifika behov och önskemål. Våra kunniga experter hjälper dig att välja den bästa folien för din bil, med hänsyn till färg, finish och hållbarhet.

 • Kan man ta bort foliering?

  Ja, det går att ta bort foliering från bilen. Om du vill ta bort folien kan du göra det på ett professionellt folieringscenter eller en bilverkstad. De använder ofta varmluft eller ångmetoder för att ta bort folien försiktigt utan att skada bilens lack. Efter borttagningen kanske det krävs en polering för att återställa lacken till sitt ursprungliga skick.

 • Hur länge håller en foliering av bil?

  Hållbarheten för en foliering beror på flera faktorer, som folietyp, kvaliteten på installationen och hur väl du sköter om folien. Generellt kan en bra utförd foliering hålla i flera år, vanligtvis mellan 5-7 år. Vissa premiumfolier kan hålla ännu längre.

 • Hur tvättar man bilen med foliering?

  När du tvättar en bil med foliering är det viktigt att vara försiktig för att inte skada folien. Använd en mild tvållösning och en mjuk svamp eller en tvätthandske. Undvik starka kemikalier, borstar eller högtryckstvättar, eftersom dessa kan påverka foliens yta negativt. Tvätta bilen för hand och torka den försiktigt med en mjuk handduk eller en mikrofiberduk.

 • Är det värt att foliera bilen?

  Om det är värt att foliera bilen beror på dina preferenser och behov. Foliering kan skydda bilens lack från vardagligt slitage och yttre påverkan som stenskott, repor och solens blekande effekt. Det kan också ge dig möjlighet att ändra bilens utseende med olika färger och mönster. Om du är noga med bilens utseende och vill skydda lacken kan det vara värt att överväga en foliering.

 • Hur mycket kostar en foliering av bil?

  Priset för att foliera din bil hos oss på Wrapster i Örebro varierar beroende på bilens storlek, typ av folie och designpreferenser. Vi erbjuder dock konkurrenskraftiga priser och ger gärna en offert baserat på din bil och dina önskemål. Generellt kan priset ligga någonstans mellan några tusenlappar upp till flera tiotusen kronor.