Så vårdar du din folierade bil

Att korrekt vårda din folierade bil är avgörande för att säkerställa att den förblir i bästa skick och behåller sin glans och finish under lång tid. Här är några viktiga vårdtips att följa:

– Regelbunden rengöring: Tvätta din bil regelbundet för att avlägsna smuts, damm och andra föroreningar som kan ansamlas på folieringen. Använd en mild bilschampo och en mjuk tvättsvamp eller mikrofiberduk/tvätthandske för att undvika repor.

– Undvik skarpa kemikalier och rengöringsmedel: Använd aldrig aggressiva eller slipande rengöringsmedel på folieringen, eftersom dessa kan skada ytan och minska dess livslängd. Använd istället milda rengöringsprodukter som är speciellt formulerade för användning på vinyl eller folie.

– Undvik parkering under träd: Försök att undvika att parkera din folierade bil under träd, särskilt under perioder med mycket fågelliv. Fågelspillning kan skada folieringen om det lämnas på ytan för länge.

– Använd skyddande vax: Applicera en skyddande vax eller keramiskt behandling på folieringen regelbundet för att ge extra skydd mot UV-strålar och andra yttre påfrestningar. Detta hjälper till att behålla glansen och livslängden på folieringen.

– Undersök regelbundet: Kontrollera din folierade bil regelbundet för eventuella skador, bubblor eller avskavda kanter. Åtgärda eventuella problem så snabbt som möjligt för att förhindra att skadorna sprider sig eller förvärras.

 

Genom att följa dessa vårdtips kan du hjälpa till att bevara skicket och utseendet på din folierade bil under lång tid. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver ytterligare råd om hur du vårdar din folierade bil på bästa sätt.